Facebook Pixel

Чехія обмежила виплати гуманітарної допомоги переселенцям з України

Парламент Чехії вирішив обмежити виплати гуманітарної допомоги українським переселенцям, які рятуються від російської військової агресії.

Про це повідомляє Czech Radio.

Верхня палата парламенту підтримала обмеження виплат українським переселенцям гуманітарної допомоги в розмірі 5 тис. крон (200 євро).

Quote«Сума вже не нараховуватиметься, якщо чеська держава безплатно надає біженцям притулок, харчування та засоби гігієни. Захід спрямовано проти «дотаційного туризму», — йдеться в рішенні.

Держава також перевірятиме, чи живуть зареєстровані в Чехії біженці за тими адресами, які були ними заявлені. Гуманітарну допомогу, починаючи з другого місяця перебування українців в Чехії, нараховуватимуть за місцем постійної реєстрації.

Чеські законодавці також змінили правила розміщення українських біженців у гуртожитках: перебування біженців у тимчасових гуртожитках може тривати не довше за 3 місяці, а в тимчасових приміщеннях, як-от спортзали чи наметові містечка, – не довше, ніж один місяць.

Документ ще має підписати президент Чехії Мілош Земан.

Видання нагадує, що в травні влада Чехії вирішила провести перепис переселенців. Станом на 15 травня візи тимчасового захисту було видано 342 тис. переселенців з України. Крайові та муніципальні адміністрації мусили до 15 червня зібрати необхідну інформацію.

Як повідомлялося, з 31 травня 2022 року на соціальній платформі «єДопомога» можна подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій. Про те, хто може подати заявку на виплати в «єДопомога» та як це зробити, читайте за посиланням.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉