Facebook Pixel

Україна вимагає зібрати Радбез ООН через розміщення рф ядерної зброї у білорусі

Україна закликає зібрати позачергове засідання Ради Безпеки ООН. Приводом цього стало заяви кремля щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території білорусі. Про це прес-служба МЗС, посилаючись на заяву відомства.

Quote«Україна очікує на ефективні дії щодо протидії ядерномушантажу Кремля з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції, зокрема й як постійних членів Ради Безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за недопущення погроз агресії з використанням ядерної зброї. Вимагаємо негайно скликати з цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН.» — говориться у заяві.

Також МЗС України звернулось до держав Групи Семи та Європейського Союзу та світового співтовариства з проханням попередити про «далекосяжні наслідки для Білорусі, у разі її згоди прийняти на своїй території тактичну ядерну зброю від Росії».

Нагадаємо, що путін заявив про розміщення тактичної ядерної зброї у білорусі. Зокрема, за словами президента рф, 1 липня 2023 року у країні завершиться будівництво сховища ядерної зброї.

Секретарь РНБО Олексій Данілов назвав розміщення ядерної зброї кроком до внутрішньої дестабілізації білорусі:

Quote«Заява Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі – крок до внутрішньої дестабілізації країни – максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруського суспільства Росії та Путіна. Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники».


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉