Facebook Pixel

Хотів віддати на оборонку рф. В Україні заарештовано майно російського олігарха Усманова майже на $54 млн

В Україні арештували майно кремлівського олігарха Алішера Усманова. Йдеться про понад 160 тис. тонн української залізної руди, які були сховані на території кількох морських портів нашої країни. Загалом вартість арештованої сировини становить приблизно 2 млрд грн, інформує СБУ.

Quote«За оперативною інформацією, сховану сировину представники країни-агресора намагалися нелегально переправити морськими суднами на територію росії. Після цього корисні копалини планували передати на потреби металургійної галузі та воєнно-промислового комплексу рф для забезпечення потреб російських окупаційних угруповань», — наголошують у відомстві.

Зараз вирішується питання щодо передавання заарештованих корисних копалин до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Алішер Усманов — російський мільярдер, засновник USM Holdings (холдинг, що керує активами у сфері металургії та гірничого видобутку, телекомунікацій і технологій) і олігарх, наближений до вищого військово-політичного керівництва Кремля.

28 лютого 2022 року всі країни ЄС запровадили проти нього санкції за «дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України». До санкцій доєдналися також Велика Британія, США, Японія, Канада та Австралія. Також він перебуває під санкціями Швейцарії та Нової Зеландії.

Подякувати 🎉