Facebook Pixel

У Київській області стартував пробний електронний перепис населення

Автор

У Київській області з 1 грудня стартував пробний перепис населення, повідомила Держслужба статистики.

Перепис пройде в частині Оболонського району та в Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області.

Всі, хто в ньому беруть участь, з 1 по 10 грудня мають самостійно заповнити анкету (переписний лист) на спеціальному порталі. Для цього потрібно мати електронний підпис.

З 14 по 23 грудня потрібно надати відповіді тимчасовому переписному персоналу, який відвідає будинки учасників перепису; або заповнити анкету в переписному відділі чи в інструкторській дільниці. Контрольний обхід пройде 24-26 грудня.

Всеукраїнський перепис населення відбудеться у листопаді-грудні 2020 року за рішенням Кабміну. Дмитро Дубілет 28 листопада розповів про алгоритм проведення електронного перепису населення.

Як раніше говорив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, гроші на перепис візьмуть з держбюджету на 2020 рік. За оцінками міністра Кабміну Дмитра Дубілета, ця процедура обійдеться в 5 млрд грн. За підрахунками представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука, це буде коштувати 4 млрд грн. Раніше в команді Володимира Зеленського заявляли, що спробують провести перепис до кінця цього року.

За дорученням Кабміну в грудні 2019 року Держстат повинен провести пробний перепис населення. Раніше служба повідомляла, що до початку 2019 року в Україні проживало 42,14 млн осіб.

Вперше перепис населення в незалежній Україні проводили у 2001 році. Згідно з підрахунками, чисельність населення становила майже 48,5 млн осіб. Починаючи з 2011 року влада п'ять разів планували провести перепис, але щоразу його переносили.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉