Facebook Pixel

Банки почали закривати відділення на карантин і вводити обмеження

Під час карантину вже закрили торгові центри, театри, фітнес-клуби та багато магазинів. Але обмежувальні заходи не обминули й банківські відділення. Найбільші банки закривають свої відділення.

Ощадбанк

Ощадбанк 23 березня повідомив своїх клієнтів про закриття більшої частини своїх відділень на карантин. Також клієнтам нагадали, що для повноцінної роботи з банком можна користуватися сервісом Ощад24. Але все-таки деякі відділення працюватимуть – у них буде скорочений час роботи з перервами на санітарний годину.

Приватбанк

З 18 березня Приватбанк тимчасово зупинив продаж готівкових коштів і залишив тільки безготівковий розрахунок. Винятком є прострочені депозити. Щоб забрати свої кошти, необхідно попередньо оформити заявку.

Більшість відділень Приватбанку також пішли на карантин, але в роботі залишилися деякі ключові відділення. У їхньому графіку також буде санітарна година та скорочені робочі години. Також банк автоматично продовжить всі прострочені картки на 90 днів.

Укрексімбанк

Ще один держбанк увів обмеження у роботі, включно із закриттям більшості відділень, скороченням годин роботи та санітарними перервами. Операції у Western Union зараз доступні тільки на картку з умовою переказу в іноземній валюті.

Укргазбанк

Один з небагатьох банків, який не ввів жодних обмежень у роботі — принаймні поки що. Всі відділення додатково обладнали всілякими засобами захисту. Видача готівки, як і обмінні операції, згідно з наданою співробітниками інформацією, відбувається у штатному режимі.

«Райффайзен Банк Аваль»

Банк 19 березня ввів індивідуальний запис для всіх клієнтів. Якщо ви хочете провести якусь операцію у відділенні, то необхідно зателефонувати на гарячу лінію і залишити заявку. Зараз усі відділення працюють з 10:00 до 16:00 з санітарним перервою (13:00-14:00). Також було зупинено продаж валюти.

Альфа-Банк

Банк призупинив усі валютні операції з доларом, але ви можете купити або продати євро. Також банк закрив 45 відділень у більшості міст України. В мобільний додаток була додана функція конвертації євро, які ви можете отримати у відділенні.

ПУМБ

З 18 березня діє обмеження на розгляд кредитів та видачу кредитних карт. Також ввели обмеження у роботі: до 18:00 – у консультантів, до 17:30 – в касах. Також банк ввів санітарні перерви з 11:00 до 11:15 та з 16:00 до 16:15.

Контекст. Національний банк наполягатиме на введенні банками кредитних канікул на час карантину. Регулятор розробить кілька варіантів надання допомоги фізичним особам, малому, середньому та крупному бізнесу. Пандемія коронавірусу викликала колапс на ринках країн — це найгірший початок року за всю історію початку класифікації таких ринків з 1988 року.

Подякувати 🎉