Facebook Pixel

Суд заарештував рухоме й нерухоме майно родичів Медведчука та Козака – ДБР

Суд заарештував рухоме та нерухоме майно родичів народних депутатів Віктора Медведчука й Тараса Козака. Про це повідомляє Держбюро розслідувань (ДБР) у своєму Telegram-каналі.

За інформацією ДБР, родичі Медведчука та Козака фігурують у кримінальному провадженні за підозрою в зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр і легалізації доходів, отриманих у злочинний спосіб.

Розмір статутного капіталу шести заарештованих підприємств становить понад 80 млн грн. Арешт накладено зокрема на три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель і приміщень, з-поміж них і приміщення площею майже 300 кв. м у самому центрі Львова. Також заарештовано 126 автомобілів, зокрема, легковики та вантажівки КрАЗ і КАМАЗ.

Надалі ДБР ініціюватиме передання арештованого майна до Нацагентства з управління активами.

Контекст. У травні 2021 року Віктору Медведчуку та його соратнику по ОПЗЖ Тарасу Козаку оголосили про підозру в державній зраді. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що їм повідомили про підозру за трьома епізодами.

Раніше працівники теруправління ДБР Львова провели обшуки на майже 30 об'єктах власності Медведчука та Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉