Facebook Pixel

Cуд за сприяння ДБР передав АРМА майже 2 млрд грн компанії власника 1XBET

Суд за допомогою ДБР передав в управління АРМА майже 2 млрд грн із рахунків ТОВ «Роял Пей Юроп», пов’язаної з російським букмекером 1XBET. Проти фірми раніше були запроваджені санкції РНБО України

Про це пише прес-служба ДБР.

Передача грошей АРМА відбулася за результатами розслідування ДБР фактів заволодіння коштами, виділеними іноземними банками АТ «Мегабанк» на загальну суму понад 30 млн євро.

За даними ДБР, організатори оборудки під час воєнних дій на Харківщині спробували переоформити права власності на нерухомість АТ «Мегабанк», що перебуває у процедурі ліквідації. Майно вартістю 360 млн грн, розташоване у Харкові, було передано в управління Фонду гарантування вкладів фізосіб.

У результаті дій зловмисників новими господарями нерухомості стали іноземні компанії, бенефіціарними власниками яких є громадяни рф. Ці бізнес-структури перебувають під санкціями РНБО. Наразі нерухомість арештована та буде повернута в управління Фонду. Перерахування українському банку 30 млн євро теж було складовою цієї масштабної оборудки.

Протиправну схему організовано та фактично реалізовано із використанням реквізитів компанії Sia Royal Pay Europe. Саме через неї власники бізнесу виводили зароблені кошти у Європу.

Фактичним бенефіціарним власником компанії є громадянин країни-агресора, пов’язаний із російським букмекером 1XBET.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські — серед підсанкційних юросіб опинилися російські або пов’язані з росією букмекерські контори.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉