Facebook Pixel

Українцям пояснили, що змінилося через нові тарифи на світло

Українці усе активніше оформлюють субсидії на неопалювальний сезон у зв'язку з подорожчанням електроенергії. Втім кількість субсидіантів зросте ще більше напередодні осінньо-зимового періоду.

Про це розповіла членкиня Комітету Верховної Ради з питань бюджету, голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Леся Забуранна.

Вона пояснила бажання українців отримати субсидію збільшенням тарифів на світло, яке відбулося у перший місяць літа.

Quote«Враховуючи, що зараз не зимовий період і немає значних витрат на опалення, то кількість людей, які потребують покращення свого матеріального стану через отримання субсидії не є критичним стрибком», — сказала вона.

При цьому посадовиця прогнозує, що перед початком опалювального сезону кількість охочих оформити субсидії зросте ще більше.

Quote«Розмір субсидії взимку становить майже 1,5 тисячі гривень, тоді як влітку всього 300-400 грн. Тому, зважаючи на зростання цін на електроенергію, така кількість претендентів на субсидію зросте», — пояснила Забуранна.

Які документи знадобляться, щоби оформити субсидію

Усе залежить від обставин, але бажано мати з собою:

  • договір наймання (оренди) житла – у разі проживання заявника у житлі, що орендується;
  • копію договору про реструктуризацію заборгованості – за умови наявності заборгованості та укладання договору.

Також можуть знадобитися й інші документи. Наприклад — один із документів, що підтверджує факт непроживання особи за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання:

  • довідка/виписка про проживання без прописки;
  • довідка внутрішньо переміщеної особи.


Подякувати 🎉