Facebook Pixel

США можуть спростити в'їзд для деяких категорій громадян України

Адміністрація президента Джо Байдена планує цього тижня розпочати роботу, щоб полегшити прибуття до Сполучених Штатів деяких українців, які рятуються від російського вторгнення. Водночас за перші 16 днів березня в США прийняли лише сім біженців з України. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на інформовані джерела.

Влада має намір спростити в'їзд у країну громадян України, які мають родичів з-поміж громадян США або володарів посвідки на проживання. Адміністрація президента США має намір збільшити кількість співробітників, які займатимуться опрацюванням заяв на отримання тимчасового статусу, відомого як «гуманітарне умовно-дострокове звільнення», що дає змогу потрапити в країну з гуманітарних причин. Особливу увагу приділять активістам, представникам ЛГБТК-спільноти, журналістам та іншим «потенційно вразливим» групам, зазначають джерела агентства.

Законодавці та правозахисні групи закликали адміністрацію Байдена зробити більше, щоб допомогти українцям, які хочуть знайти притулок у США.

Чиновники Байдена заявили, що люди, які залишають Україну, здебільшого захочуть залишитися у Європі, де вони можуть подорожувати без візи й мати сім'ю та друзів.

За даними Держдепартаменту, у січні та лютому під час підготовки Росії до війни США прийняли 514 українських біженців.

Адміністрація Байдена заявила, що біженці не мають звертатися за туристичними візами до США, які призначені лише для короткострокового перебування.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉