Facebook Pixel

Президент Південної Кореї пообідав морепродуктами на тлі скидання води з «Фукусіми»

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль разом з прем'єр-міністром Хан Дак Су Юном у понеділок, 28 серпня, пообідав морепродуктами. Таким чином влада вирішила розвіяти занепокоєння громадськості щодо безпеки на тлі скидання води з японської АЕС «Фукусіма». Про це повідомляє агенція Reuters.

Quote«Офіс президента вирішив включати корейські морепродукти в обіднє меню в кафетерії щодня протягом тижня, починаючи з понеділка. Сподіваємось, що наші люди теж споживатимуть наші безпечні морепродукти без побоювань», — йдеться в заяві.

Що відомо про скидання води з АЕС «Фукусіма-1»?

Японія у четвер, 24 серпня, почала скидати в море очищену радіоактивну воду з пошкодженої АЕС «Фукусіма-1». Йдеться про скидання у відкрите море води, що використовувалася для охолодження розплавленого ядерного палива на АЕС. Сусідні країни занепокоєні таким рішенням, адже вважають, що це може погано вплинути на довкілля.

Зокрема, у Сеулі, столиці Південної Кореї, у суботу, 26 серпня, відбулися масові демонстрації. Протестувальники вимагали уряд відреагувати на скидання очищеної радіоактивної води «Фукусіми».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉