Facebook Pixel

FATF безстроково зупинила членство рф

FATF безстроково зупинила членство рф, повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Quote«Маємо значну перемогу. Санкційна група Макфола — Єрмака боролася за це рішення. Ми дотиснемо російське болото всюди, де є його бруд», — прокоментував він.
Quote«Дії рф неприйнятно суперечать основним принципам FATF, спрямованим на сприяння безпеці та цілісності світової фінансової системи», — йдеться в заяві паризької групи.

Контекст. Минулого тижня радник Єрмака Михайло Подоляк анонсував, що Україна планує ініціювати наступний крок в економічній війні проти росії на засіданні FATF у Парижі.

FATF — це міжурядова організація, яка підтримує боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, встановлюючи глобальні стандарти та перевіряючи їх дотримання країнами.

Виключення росії з FATF означає, що вести там бізнес стане набагато дорожче. У резидентів країни-агресора стане менше можливостей ухилятися від санкцій. Торгувати з росією стане менш цікаво. Наприклад, коли Іран потрапив до «чорного списку» FATF у 2020 році, експорт товарів і послуг з країни скоротився приблизно на 30%. Іноземні інвестиції почнуть виходити з росії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉