Facebook Pixel

Велика Британія ввела нові санкції проти росії: перелік компаній і осіб

Уряд Великої Британії в день візиту президента Володимира Зеленського оголосив про нові санкції проти росії. Проти яких компаній і осіб їх спрямовано?

Нові санкції спрямовано проти військової машини й фінансових мереж володимира путіна та мають на меті посилити економічний тиск Великої Британії на росію, підкреслюється на сайті уряду.

Йдеться про новий раунд санкцій проти кремлівської еліти та організацій, що постачають військове обладнання, наприклад безпілотники.

Лондон зазначає, що до списку потрапили військові об’єкти, залучені у виробництво російської військової техніки, а також її постачальники.

Новий пакет санкцій Великої Британії поширюється на 6 організацій-постачальників, 8 фізичних осіб і одну організацію, пов’язану з фінансовими мережами, що допомагають підтримувати багатство та владу кремлівських еліт.

Quote«Україна показала путіну, що не зламається під його тиранічною навалою. Він відповів безладними ударами по цивільних районах і критично важливій національній інфраструктурі по всій країні. Ми не можемо дозволити йому досягти успіху. Ми маємо збільшити нашу підтримку», — підкреслив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Він додав, шо росія не матиме доступу до активів, які заморозив Лондон, доки вона не припинить загрожувати територіальному суверенітету та цілісності України.

Отже, Велика Британія ввела санкції проти таких організацій:

  • CST — виробник російських безпілотників, що використовувалися для знищення української бойової техніки;
  • «РТ-Комплект», що виробляє запчастини для гелікоптерів, які росія використовувала для нападу на Україну;
  • «Оборонлогістика», яка займається організацією транспортування та доставлення російської військової техніки;
  • «Універсалмаш» і «Липецьк», які виробляють або модифікують гусеничні шасі для зенітних ракетних комплексів, що використовуються Збройними силами рф в Україні;
  • «Топаз», компанія-виробник програмного забезпечення для військової авіації.

Окремо під санкції потрапила компанія Moscoms LLC, що надає хост-домени російській еліті, яка причетна до війни проти України. Зокрема, це LLCinvest.ru, який пов’язаний із 86 компаніями в мережі путіна загальною вартістю 3,7 млрд фунтів.

Домен LLCInvest також використовує організація, що володіє «Шеллестом» — яхтою, пов’язаною з путіним, якою він регулярно подорожує до свого палацу.

Санкції також спрямовані проти 8 осіб, пов’язаних із багатствами путіна, включно з «палацом путіна» вартістю 100 млрд рублів і дачею путіна на березі озера. Під обмеження потрапили:

  • Борис Титов, уповноважений президента з прав підприємництва. Цю посаду він отримав, придбавши 740 акрів виноградників на території палацу;
  • Ніколай Єгоров, донедавна заступник глави найбільшого приватного нафтопереробного заводу в росії;
  • Сергій Руднов, власник прокремлівського видання Regum;
  • Світлана Кривоногих, акціонерка банку «Росія» та «Національної медіа групи», яка послідовно пропагує російський напад на Україну;
  • Віктор Мячин, власник російської компанії з обслуговування та ремонту авіаційної техніки «Аеростарт»;
  • Олексій Репік, голова правління російської фармацевтичної компанії «Р-Фарм», яка отримала фінансування від російського Фонду прямих інвестицій. Репік мав чотири зустрічі з Путіним за останній рік і володіє реактивним літаком M-FINE, яким користується донька Путіна;
  • Євген Школов, колишній помічник президента та заступник голови ради директорів АТ «Системний оператор об’єднаної енергосистеми»;
  • Павло Титов, президент асоціації «Деловая россия», яка представляє інтереси підприємців і заснована його батьком Борисом Титовим.

Загалом відтоді, як Путін почав своє повномасштабне вторгнення, Велика Британія запровадила санкції проти понад 1300 фізичних і юридичних осіб.

Торгівля товарами на суму понад 20 млрд фунтів стерлінгів зараз перебуває під повними або частковими санкціями, а експорт машин і транспортного обладнання скоротився на 98%. У підсумку росіяни змушені відчайдушно вишукувати недорогі напівпровідники з холодильників і посудомийних машин для створення військового обладнання.

Лондон також нагадав про 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової та 1,5 млрд фунтів стерлінгів економічної та гуманітарної підтримки, яку Британія надає Україні.

Quote«Велика Британія й далі стоятиме пліч-о-пліч з Україною, доки вона не забезпечить мир», — підкреслили в уряді Великої Британії.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉