Facebook Pixel

IKEA нарешті продає три фабрики у рф

Шведський меблевий гігант IKEA продасть три свої російські фабрики фурнітури двом компаніям із росії. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, після погодження з урядовим комітетом підприємства придбають місцеві компанії Slotex і Luzales. Фабрики продовжуватимуть виробляти меблі та продавати їх на території рф. Деталі угоди не розголошуються.

Сама компанія зупинила роботу власних 17 магазинів у росії 4 березня 2022 року. Водночас російська мережа торговельних центрів «МЕГА», якою володіє IKEA, і далі працює в росії.

Читайте також:
IKEA повернеться в Україну

IKEA – шведський багатонаціональний конгломерат, який розробляє та продає збірні меблі, кухонну техніку, оздоблення, аксесуари для дому. Штаб-квартира компанії розташована в Нідерландах. Через дочірні структури компанія володіє 422 магазинами в 50 країнах. Річний прибуток компанії торік сягнув 2 млрд євро.

Нагадаємо, що в серпні 2022 року путін власним указом заборонив інвесторам із так званих «недружніх країн» до кінця року продавати частки в окремих стратегічних підприємствах без дозволу спеціальної урядової комісії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉