Facebook Pixel

Суд у рф конфіскував активи Колеснікова і засудив «екстремізм» Ахметова

Суд у рф конфіскував активи Ахметова і Колеснікова

Суд у рф конфіскував активи Ахметова і Колеснікова

Ленінський райсуд Курська у закритому режимі повністю задовольнив позов заступника генпрокурора Ігоря Ткачова, відповідачами за яким були бенефіціари «Конті-Рус» і українські бізнесмени та політики — Рінат Ахметов, Борис Колесніков та Сергій Кій, родичі покійного авторитетного підприємця Жигана Такташева, а також ціла група офшорних компаній.

Прокуратура рф оголосила, що «ідеологічні та майнові інтереси власників компанії мають яскраво виражений антиросійський характер», вони активно підтримують «геноцид населення ДНР і ЛНР, а також фінансують збройні формування України, які його здійснюють».

Quote«Фонд вихідця з Донецька Бориса Колеснікова під виглядом благодійності здійснює продовольче та матеріально-технічне забезпечення українських силових структур, заразом закликаючи громадян Росії вплинути на політичне керівництво країни для припинення спеціальної військової операції. У свою чергу, компанія «Систем Кепітал Менеджмент», засновником та акціонером якої є уродженець Донецька Рінат Ахметов, згідно з інформацією, опублікованою на її ж сайті, надала українським військовим дрони, автомобілі, бронежилети, приціли, тепловізори та інше на суму понад $175 млн. Основними їх одержувачами виявились підрозділи «Азов» нацгвардії України, визнані за позовом Генпрокуратури Верховним судом терористичними та забороненими у рф. Спонсором підрозділів нацгвардії та ЗСУ виступає і фонд Ріната Ахметова, створений ним у 2005 році», — такий перелік претензій до українських бізнесменів виставляє прокуратура країни-агресорки.

Суд зобовʼязав менеджмент «Конті-Рус» забезпечити роботу юридичних осіб, що входять до неї.

Подякувати 🎉