Facebook Pixel

Сергій Коваленко, гендиректор Yasno, називає кількість боржників, яким відключили електроенергію

Сергій Коваленко, генеральний директор компанії Yasno, в інтерв’ю The Page уточнив орієнтовну кількість клієнтів-фізосіб, яким компанія через борги була змушена відключити електроенергію.

За словами Коваленка декілька десятків тисяч з 3,5 мільйона клієнтів вже відключені. Показово, що після відключення ці люди протягом кількох тижнів зазвичай погашають свій борг і їм повертають світло. Це свідчить про те, що неплатежі переважно відбувалися не через зубожіння й складні обставини, а через принципове небажання платити.

Quote«Скажу, що [відключених споживачів] небагато, тому що боржників у мене десь на 2,5 млрд грн по компанії Yasno, яка працює у Києві. Мова йде про фізосіб. Бо по бізнесу таких майже немає, тому що там комерційні умови. Якщо у мене поганий контрагент, який мені не подобається з якихось причин, з ним можна розірвати договори і все. З населенням ми так не можемо, тому що реформа ще не дороблена. Є тільки можливість відключати від споживання і потім, коли виплатять борг, підключення поновлювати», – уточнює Коваленко.

Співрозмовник The Page також висловив надію, що у зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію в Україні суттєвого відхилення по оплатах і подальшого накопичення боргів не буде.

Quote«Група людей, яка не платила, вона і далі не буде платити. А для верств населення, які з різних причин не мають фізичної можливості сплачувати за ті чи інші комунальні послуги, у нас в держбюджеті є велика сума, яка йде конкретно на субсидування. Громадянину навіть не треба нічого робити – якщо отримував субсидію за старим тарифом, то вона просто автоматично перераховується. Тому сказати, що вразливі верстви населення постраждають більше, на мій погляд, не зовсім коректно», – підсумовує Сергій Коваленко.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉