Facebook Pixel

Приватизація Ocean Plaza: «Ланіта Інвест» пропонує провести аудит ТРЦ

Міноритарний акціонер ТРЦ Ocean Plaza, компанія «Ланіта Інвест» Андрія Іванова, радить провести аудіт об'єкта.

Про це пише ЄП.

Напередодні голова Фонду державного майна Віталій Коваль сказав, що держава готується до аукціонних процедур, першим кроком стало повернення попередньої редакції статуту ТОВ «Інвестиційний союз Либідь».

Статут «ІС Либідь» був виписаний таким чином, що без Іванова жодне важливе рішення ухвалити було неможливо, бо все, що належало до компетенції загальних зборів (вищого органу управління ТОВ), мало ухвалюватися 3/4 голосів.

24 листопада колегія при Міністерстві юстиції скасувала цю редакцію статуту, і тепер рішення можуть ухвалюватися простою більшістю.

Quote«Це розблокувало можливість призначення нового менеджменту. Адже за попереднім статутом неможливо було переобрати дирекцію, створити наглядову раду та змінити керуючу компанію, яка мала російський слід. Наразі триває процес відбору нового менеджменту», — сказав Коваль у коментарі,

«Ланіта Інвест» у відповідь повідомила, що скасування попередньої редакції статуту без погодження з нею призвело до «певної кризи в управлінні». Компанія переконана, що рішення було незаконним і буде скасоване судом, тому всі рішення на підставі теперішнього статуту вважатимуться спірними.

При цьому компанія підтримала прагнення держави змінити керуючу компанію ТОВ «КММ», яка була залучена попередніми російськими власниками.

Quote«Ми також підтримуємо намір держави якнайшвидше реалізувати конфісковану частку. Однак перед виставленням частки на аукціон держава має провести аудит для з’ясування реального фінансового становища ТРЦ», — додали в «Ланіта Інвест».

Головним претендентом на купівлю Ocean Plaza є Вагіф Алієв, цю інформацію він підтвердив в інтерв’ю Forbes.

Компанія «Ланіта Інвест» Андрія Іванова, бізнес-партнера Василя Хмельницького в девелопменті, заявила про нелегітимність дій держави, яка скасувала зміни в статут ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», що дозволяли тому керувати коштами державної частки ТРЦ Ocean Plaza вже після націоналізації ТРЦ Ocean Plaza в Києві.

Що відомо про ТРЦ Ocean Plaza

ТРЦ Ocean Plaza загальною площею 165 тис. кв. м, відкрився у грудні 2012 року. Він належав російській групі ТПС «Нерухомість», яку заснували Олександр Скоробогатько, Олександр Пономаренко та Аркадій Ротенберг.

ТПС купила Ocean Plaza наприкінці 2012 року, заплативши компанії UDP Василя Хмельницького та Андрія Іванова, KAN Development Ігоря Ніконова та структурам бізнесмена Степана Черновецького $270 млн.

У травні 2022 року Печерський районний суд Києва арештував будівлю Ocean Plaza. Об'єкт передали в управління АРМА. Після низки судів у вересні 2022 року Печерський суд Києва розблокував роботу ТРЦ, дозволивши користування комерційним об'єктом.

В Ocean Plaza націоналізовані 66,65% — дві третини, що належали братам Ротенбергам.

Кабмін передав Ocean Plaza Фонду держмайна для націоналізації в червні 2023 року.

Механізм продажу підсанкційних активів через Prozorro вже розроблений.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉