Facebook Pixel

Приватбанк і ЕКА запустили програму підтримки клієнтів-експортерів

Приватбанк відкрив приймання заявок на спільну з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) програму підтримки експортерів.

На першому етапі партнерства з ЕКА Приватбанк фінансуватиме українських товаровиробників, клієнтів малого, середнього та корпоративного бізнесу на придбання сировини та матеріалів із метою виконання експортних контрактів. Про це повідомила пресслужба банку з посиланням на члена правління Приватбанку Євгена Заіграєва.

За умовами програми, ЕКА страхуватиме ризики банку за виданими кредитами на виконання зовнішньоекономічних контрактів:

  • максимальна сума кредиту — до 5 млн грн;
  • строк кредитування – до 1 року;
  • застава – майнові права за експортним контрактом і порука власника.

Поєднання програми з «Доступними кредитами 5-7-9%» дасть змогу клієнтам банку кредитуватися за пільговими відсотковими ставками.

Контекст. Приватбанк підписав угоду з ЕКА про співпрацю в рамках програми портфельного страхування ризику банку за кредитами, які буде видано на виконання експортних контрактів.

Портфельне страхування виданих кредитів на виконання експортних угод зі спрощеними вимогами до застави – це механізм підтримки експортерів під час війни, який був оперативно напрацьований і запущений Міністерством економіки України та ЕКА в партнерстві з українськими банками в червні 2022 року з метою широкої підтримки, відновлення та збільшення присутності українських виробників і постачальників робіт і послуг на світових ринках.

Подякувати 🎉