Facebook Pixel

Клієнти Sense Bank збільшили портфель ОВДП на 5,2 млрд грн у 2023

Протягом 2023-го портфель ОВДП, що знаходилися у власності фізичних осіб, збільшився на рекордні 22,7 млрд грн. Зокрема, клієнти Sense Bank уклали 102 тис. угод та придбали державних цінних паперів на 5,2 млрд грн. Про це повідомили у пресслужбі Sense Bank з посиланням на дані НБУ.

Quote«Від червня 2023 року у додатку Sense Bank додали можливість не лише купувати, але й продавати ОВДП. Після чого українці продали держоблігації до терміну їхнього погашення на 166 млн грн», – розповідають у Sense Bank.

За статистикою Sense Bank, у 2023-му 60-70% приватних власників ОВДП реінвестували кошти, отримані після погашення держоблігацій, в інші випуски держоблігацій. Близько 12% клієнтів Sense Bank, що придбали ОВДП, продають їх до строку погашення.

Quote«Ранній продаж – це зручна і корисна опція. Інвестор може будь-якої миті продати ОВДП та оцінити реальний фінансовий результат від угоди ще до її укладання у застосунку. Але все ж більшість фізичних осіб, що інвестують в ОВДП, тримають їх до погашення. А потім ще й реінвестують в папери нових випусків», – додав керівник відділу цінних паперів та зовнішніх ринків Sense Bank Андрій Руденко.

Подякувати 🎉