Facebook Pixel

Пакет від Байдена для України: «Не хочемо посилати в бій наших синів та дочок»

Сьогодні, 2 травня, Сенат США голосуватиме за пакет допомоги для України у розмірі $33 млрд, який раніше запропонував ухвалити Джо Байден.

Водночас як республіканці, так і демократи наполягають на тому, щоб законопроєкт якомога швидше дійшов до Конгресу, пише The Washington Post.

Така пропозиція президента США зʼявилася майже одночасно з голосуванням Конгресу за ленд-ліз для України.

Допомога необхідна, щоб допомогти Україні перемогти та відбити незаконне вторгнення рф, підкреслив сенатор Тім Кейн від штату Вірджинія.

Quote«Я не думаю, що ми маємо багато часу, щоб витрачати його в Конгресі», — заявив також республіканець від штату Техас та член Палати Представників Майкл МакКол.

Він вважає наступні два-три тижні надважливими для України та додає, що кожен день очікування призводить до більших смертей та ризиків програшу Києва.

І мова тут не лише про Україну, кажуть американці, адже гальмування процесу перекидування зброї наближує та збільшує можливість нападу рф на одну з країн НАТО.

Quote«Запобігання тому, щоб росія атакувала країну-члена НАТО, вкрай важливе як для США, так і для всього світу, щоб нам не довелося посилати в бій наших синів та дочок», — каже сенатор Роберт Менендес від штату Нью-Джерсі.

Пані посол України в США Оксана Маркарова зазначила, що Україна дуже розраховує на американців.


Контекст.

Подякувати 🎉