Facebook Pixel

Гарнізон на місці і зі зброєю в руках: засновник «Азову» прокоментував хід евакуації захисників

Засновник «Азову» Андрій Білецький закликав українців утриматись від коментарів, критики та озвучення власних інсайдів щодо ходу операції з евакуації захисників «Азовсталі». Він наголосив, що зараз це може лише нашкодити та додав, що офіційна інформація стане загальнодоступною через 2-3 доби.

Quote«Зараз головне завдання — це врятувати сталевих людей. Вони ще знадобляться, безумовно, Україні. Головне зараз не зашкодити своїми домислами, ідеями, якимись інсайдами операції з порятунку бійців. В мене велике прохання до всіх, хто хоче поділитися думками про те, що відбувається на «Азовсталі», або до тих, хто має якісь секрети, інсайди і хоче зі всім світом поділитися ними, — залиште їх при собі, як і власні думки», — заявив він у зверненні.

Білецький повідомив, що наразі полк на зв’язку, «гарнізон на місці, гарнізон зі зброєю в руках».

Раніше цього дня, за даними Reuters, з «Азовсталі» виїхали щонайменше 7 автобусів, у яких перебували українські захисники. Журналісти повідомляють, що не усі, кого вивозили з заводу, були поранені. Точна кількість українських військових, яких сьогодні евакуйовували, наразі невідома.


Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters Thumb Фото: Reuters Thumb Фото: Reuters Thumb

Перший заступник міністра інформації так званої «ДНР» Даниїл Безсонов повідомив, що автобуси з українськими полоненими прибули до селища Оленівка Волноваського району для подальшого утримання під вартою.

dnr.jpg

Слідчий комітет рф заявив, що українських військових з «Азовсталі» далі чекає допит.

«Російські слідчі встановлять особи націоналістів, перевірять їх на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів, а отримані в ході допитів відомості будуть зіставлені з іншими даними у матеріалах кримінальних справ», — йдеться у повідомленні відомства.

Контекст. У ніч на вівторок, 17 травня, розпочалася евакуація захисників «Азовсталі». Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що для якнайшвидшого повернення евакуйованих захисників Маріуполя буде здійснено процедуру обміну. Російська сторона називає українських військових полоненими, а те, що сталося, – здачею в полон.

За даними Міноборони, учора з «Азовсталі» врятували 53 важкопоранених бійців — їх транспортували до окупованого Новоазовська на Донеччині. Ще 211 бійців евакуювали через гуманітарний коридор в окуповану Оленівку.

Подякувати 🎉