Facebook Pixel

Власник Luminar придбав Forbes: скільки сплатив мільярдер [відео]

Мільярдер Остін Рассел придбав контрольний пакет акцій Forbes Global Media Holdings. Для цього засновник і СЕО компанії Luminar уклав остаточну угоду з гонконгською компанією Integrated Whale Media Investments (IWM), повідомили у суботу, 13 травня в українському Forbes.

На яких умовах придбали Forbes

Згідно з умовами угоди, медіахолдинг оцінили у 800 мільйонів доларів. Расселу належатимуть 82% акцій компанії. Зокрема й та частка пакету, якою володіла родина Форбс.

Integrated Whale Media Investments залишиться мінотарним акціонером і збереже місце у раді директорів. З 2014 року цій компанії належали 95% акцій Forbes.

Що зміниться у Forbes з новим власником

  • Остін Рассел запевнив, що не втручатиметься у редакційну політику видання.
  • Forbes створить нову раду директорів до складу якої увійдуть експерти з медіа, технологій та штучного інтелекту.
  • Стів Форбс, голова і головний редактор Forbes Media, продовжить працювати в компанії.
  • Мета журналу залишиться незмінною – розвивати спільноту читачів, яка вже налічує 140 мільйонів по всьому світу, писати публікації зі сфери бізнесу та розширювати прибуткові проєкти.

Що відомо про нового власника Forbes

Your browser doesn't support HTML5 video.

Мільярдеру 28 років. У 17 років Остін Рассел заснував Luminar Technologies, що має понад 100 патентів. Раніше був на обкладинці Forbes як наймолодший мільярдер у світі, який заробив сам.

Згідно списку мільярдерів від Forbes Остін Рассел має статки в $1,6 млрд.

Що відомо про компанію Остіна Рассела

Luminar Technologies створив першу технологію, яка здатна забезпечувати живлення серійних автономних транспортних засобів. Зараз компанія має більш як 50 комерційних партнерів, до яких входять найбільші світові автовиробники.

Які масштаби діяльності Forbes

Бренд Forbes охоплює понад 140 мільйонів людей у всьому світі, має 48 локальних ліцензій у 82 країнах. Платформа Forbes є прибутковою та розвивається завдяки багатьом сферам діяльності, окрім публікацій, які варіюються від нерухомості до фінансових послуг.

Подякувати 🎉