Facebook Pixel

Пропагандисти рф намагаються змусити українців покинути Харків, — Bloomberg

Офіційні особи України та Заходу вбачають в інтенсивних обстрілах міста Харкова з боку росії спробу змусити мирних жителів покинути його. Про це повідомляє Bloomberg. @material: https://thepage.ua/ua/news/pidpriyemci-harkivshini-budut-zvilneni-vid-splati-podatkiv-i-zboriv

За останній місяць місто Харків, розташоване на північному сході України і всього за годину їзди від російського кордону, стало об'єктом все більш інтенсивних атак ракетами, безпілотниками та керованими бомбами. Ці напади призвели до руйнування енергетичної інфраструктури та перетворення багатьох житлових будинків на руїни.

З початку лютого 2022 року місто, населення якого до початку конфлікту становило близько 1,5 мільйона осіб, піддається регулярним атакам. Однак останні дії Кремля здаються координованими зусиллями з метою припинення постачання та створення умов, що роблять його непридатним для проживання, заявили чиновники, які побажали зберегти анонімність.

Quote«Облога Харкова — один із головних напрямків військової операції росії, яка використовує виснаження артилерійських запасів і ослаблення української ППО, а також брак живої сили. Після більш ніж двох років від початку повномасштабної війни умови життя в місті стають дедалі небезпечнішими. Пошкодження досить великі, а атаки не припиняються, тому владі буде важко відновити функціонування міста до наступної зими, якщо, звісно, мешканці ще залишаться там», — сказано в матеріалі.

Нині мало хто припускає, що російським військам вдасться найближчим часом захопити місто. Українські військові активно зміцнюють свої позиції, а співробітники найближчого кола президента Володимира Зеленського вважають, що росії не вистачає ресурсів для здійснення масштабного наступу. Вони стверджують, що така думка, швидше за все, є спробою розпалювання паніки.

За твердженнями джерел, американські чиновники не переконані у можливості москви атакувати Харків без додаткового збільшення чисельності своїх збройних сил. Адміністрація президента Джо Байдена також активно обговорює можливі засоби допомоги з боку США у сфері енергетики.

Подякувати 🎉