Facebook Pixel

Держава витратила на «Армію відновлення» 40 млн грн

Натепер до суспільно корисних робіт залучено майже 6,5 тис. безробітних. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Найбільше до «Армії відновлення» залучено людей у Полтавській області — 2 018 осіб. Далі йдуть Київська — 1 099 осіб, Сумська — 1 064 особи та Донецькі області — 938 осіб. Мінімальна оплата робітника складає 6 700 грн.

Quote«З початку цього року до «Армії відновлення» було залучено майже 3 тис. безробітних, які виконують суспільно корисні роботи. Нещодавно такі роботи було розпочато в Миколаївській області, яка стала одинадцятим регіоном, що долучився до проєкту. Загалом від початку його старту восени 2022 року майже 6,5 тис. безробітних отримали від держави оплату за виконання робіт із відновлення на загальну суму 40 млн грн», — повідомила Тетяна Бережна.

Безробітних залучають до розбирання завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених унаслідок бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток, надання соціальних послуг у «Пунктах незламності».

Контекст. Наприкінці жовтня уряд розпочав проєкт «Армія відновлення». Структура здебільшого складається із зареєстрованих безробітних і внутрішньо переміщених осіб. З усіма, хто долучиться до «Армії відновлення», укладають строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉