Facebook Pixel

В Україні запустили першу криптовалютну платіжну картку: як її отримати

Unex Bank разом із Mastercard і фінтех-стартапом Weld Money запустили першу в Україні криптовалютну платіжну картку weld card. Нею можна розплачуватися за товари та послуги онлайн і в офлайн-магазинах, а також знімати готівку в банкоматах, пише SPEKA.

Що таке weld card і які криптовалюти підтримує

Weld card – це цифрова платіжна картка на базі Debit Mastercard, яка прив’язана до криптогаманця на платформі Weld Money. Є можливість додати її в Apple Pay, Google Pay та розплачуватися в магазинах криптовалютою без необхідності конвертувати її у звичайну валюту — цей процес відбувається автоматично.

На сьогодні weld card дає змогу розраховуватися стейблкоїном USDT. У найближчих планах – додати біткоїн і альткоїн.

Як розплачуватися з weld card

Для здійснення оплати користувачеві достатньо піднести смартфон або смартгодинник (що підтримує Apple Pay або Google Pay) із цифровою карткою weld card до POS-термінала. Якщо оплата здійснюється онлайн, необхідно ввести її дані на сайті. Банк проводить розрахункову операцію в гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача на платформі Weld Money.

Як отримати weld card

Оформити картку можуть громадяни України віком від 21 року. Її оформлення відбувається онлайн на платформі Weld Money. Водночас здійснюється верифікація особи за допомогою «Дія.Підпис». Випуск цифрової картки безплатний.

Контекст. Раніше цього місяця криптовалюту в США визнали цінним паперами.

Подякувати 🎉