Facebook Pixel

Україна опинилася в лідерах з використання криптоактивів

Україна посіла третє місце в рейтингу глобального індексу використання криптоактивів у 2022 році. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації з посиланням на дані провідної аналітичної блокчейн-компанії Chainalysis.

Quote«Мінцифра разом з представниками ринку три роки працювали над легалізацією криптоіндустрії в Україні, щоб створити правове поле для розвитку бізнесу. Це дозволить криптокомпаніям легально вести бізнес в Україні та офіційно працювати з банківською системою, а українцям — декларувати та захищати свої доходи у віртуальних активах», — наголосили в Міністерстві.

Варто зазначити, що у березні президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про віртуальні активи». Документ набуде чинності разом з набуттям чинності законом про внесення змін до Податкового кодексу України, яким будуть врегульовані питання оподаткування операцій з віртуальними активами.

Контекст. У США вважають, що компанії, які займаються здійсненням транзакцій на ринку криптовалют, мають зареєструватися в Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), як це передбачено для ринкових посередників.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉