Facebook Pixel

Винний Буданов. Російська ФСБ визначила «організатора» вибуху на Кримському мосту

Російська ФСБ прозвітувала про завершення «розслідування» вибуху на Кримському мосту 8 жовтня. Слідчі дійшли висновку, що в усьому винен очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

На росії вже заявили, що встановили 12 співучасників підготовки «теракту», вісім із них затримали.

Quote«Наразі в рамках кримінальної справи затримано п'ятьох громадян рф, трьох громадян України та Вірменії, які брали участь у підготовці злочину», — наводить заяву відомства прокремлівське видання «РІА Новості».

Під час розслідування слідчі встановили, що вибуховий пристрій для здійснення «теракту» було нібито замасковано в рулони з поліетиленовою плівкою.

Quote«Вибуховий пристрій для теракту відправили з порту Одеси на початку серпня. За інформацією ФСБ, він був закамуфльований у рулони з будівельною поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою 22 770 кг», — йдеться в результатах розслідування.

Вибухівку нібито відправили з Одеси через Болгарію, Грузію та Вірменію.

У спецслужбі заявили, що 7 жовтня палети було завантажено у вантажний автомобіль громадянина рф Юсубова Махіра, який «виїхав до м. Сімферополь, а 8 жовтня 2022 р. о 06:03 під час проходження Кримським мостом було здійснено підрив».

Quote«Контроль за пересуванням вантажу за маршрутом і контакти з учасниками злочинної схеми здійснював співробітник ГУР українського Міноборони, який представлявся Іваном Івановичем і використовував для координації як віртуальний анонімний номер, куплений в інтернеті, так і зареєстрований на громадянина України Сергія Володимировича Андрійченка (1988)», — вважають у ФСБ.

Контекст. Нагадаємо: у вересні російський диктатор Путін неодноразово заявляв, що Москва незадоволена реалізацією зернової угоди, покликаної врятувати найбідніші країни світу від голоду.

Чому Путін бреше, говорячи про постачання зерна з України, The Page пояснювало тут.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉