Facebook Pixel

Рада проголосувала за корпоратизацію НАЕК «Енергоатом»

Верховна Рада на засіданні 6 лютого вирішила перетворити НАЕК «Енергоатом» на акціонерне товариство.

За законопроєкт № 8067 «Про акціонерне товариство «Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом» у цілому проголосували 259 депутатів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Quote«Законопроєкт про корпоратизацію «Енергоатому» враховує всі особливості атомної галузі України під час переходу на сучасну модель корпоративного управління, а також збільшить капіталізацію компанії та прискорить розвиток вітчизняної атомної енергетики», — так президент «Енергоатому» Петро Котін коментував у жовтні минулого року, коли проєкт пройшов перше читання в Раді,

Мета корпоратизації «Енергоатому» – підвищити ефективність його діяльності, зокрема через удосконалення корпоративного управління.

Це було одним із зобов’язань України перед Європейським Союзом у рамках програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій.

Угоду про корпоратизацію «Енергоатому» Україна та ЄС підписали ще в травні 2014 року, проте перший указ президента на виконання угоди з’явився тільки в листопаді 2019-го.

Ухвалений 6 лютого закон передбачає, що акції «Енергоатому» не підлягають приватизації, тобто він залишиться на 100% державним.

Раніше прем’єр Денис Шмигаль і Міністерство енергетики неодноразово спростовували чутки про можливу приватизацію «Енергоатому» чи окремого майна компанії.

Подякувати 🎉

Редакція не несе відповідальності за зміст матеріалу і може не поділяти точку зору його автора