Facebook Pixel

Медичний канабіс можуть легалізувати вже цього року — Радуцький

Верховна Рада цьогоріч може ухвалити законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив голова Комітету ВР із питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За словами Радуцького, урядовий законопроєкт про легалізацію медичного канабісу вже оприлюднено для обговорення. Він дещо відрізняється від комітетського, бо в ньому посилено контроль із боку Національної поліції за обігом конопель. Також там більш чітко прописано, що таке медичний канабіс і як його імпортуватимуть. Цей документ буде зареєстровано.

Нардеп сподівається, що депутати профільного комітету підтримають його.

Quote«Через те що великим супротивником ухвалення цього законопроєкту було попереднє керівництво Верховної Ради, гадаю, що доопрацьований урядовий проєкт буде ухвалено», — заявив Радуцький.

Він пояснив, що законопроєкт дасть можливість понад двом мільйонам громадян України отримати доступ до дієвих ліків.

Quote«Знову-таки в суспільстві було багато наративів, що це легалізація наркотиків. Ані в тому законопроєкті, який було направлено на доопрацювання, ані в новому урядовому немає жодного слова про легалізацію наркотиків. Йдеться лише про медичний канабіс. Я сподіваюся, що відповідний документ цього року буде ухвалено», — додав Радуцький.

Контекст. Влітку 2021 року законопроєкт про легалізацію медичного канабісу було відправлено на доопрацювання.

Подякувати 🎉