Facebook Pixel

Житло для ВПО: уряд змінив порядок надання

Кабінет Міністрів змінив порядок надання житла внутрішньо переміщеним особам для тимчасового проживання.

Про це повідомив народний депутат України Сергій Козир у фейсбуці.

Quote«Завдяки спільній роботі міжфракційного об’єднання «ВПО України» та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій під час засідань Координаційного штабу змінено пріоритетність надання житла», – йдеться у повідомленні.

Що передбачають зміни?

  • Доповнення новими критеріями переліку пріоритетності надання тимчасового житла ВПО. Тепер туди входять сім’ї військовослужбовців з-поміж внутрішньо переміщених осіб, ВПО, які повторно перемістилися через збройну агресію рф, ВПО, житло яких було зруйноване.
  • Розширення можливості фінансування органами місцевого самоврядування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО поза межами їхньої юрисдикції.

Нардеп також зазначив, що ВПО можуть стати на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду на момент їхнього звернення.

Quote«Зрозуміло, що цієї підтримки замало, тому останні дні працюємо з Міністерствами щодо проблем ВПО. В тому числі – по недопущенню скасування виплат на оренду житла (2000 та 3000 грн) значній кількості громадян», − наголосив Сергій Козир.

Крім цього, він повідомив, що в парламенті створена тимчасова спеціальна комісія, яка розглядає проблеми ВПО.

Раніше The Page повідомляв, що благодійники продовжують будувати «Містечко Хансена» на понад 80 будинків у Тарасівці і Боярці для переселенців до Київської області. Внутрішньо переміщені особи отримують соціальне житло на п’ять років. Платити потрібно лише за комунальні послуги.

Подякувати 🎉