Facebook Pixel

Для ВПО будують котеджні містечка на Київщині

Благодійники продовжують будувати «Містечко Хансена» на понад 80 будинків у Тарасівці і Боярці для переселенців до Київської області. Внутрішньо переміщені особи отримують соціальне житло на п’ять років. Платити потрібно лише за комунальні послуги.

Quote«Ми розуміємо розміри міграції. Київська область прийняла 334 тис. ВПО, а поїхало 267 тис. осіб. Я завжди говорю, що ВПО – щастя для громади, бо це нові трудові ресурси. Зокрема, працездатних осіб у нас майже 100 тисяч», – сказав голова департаменту соцзахисту Київської ОВА Ігор Мещан під час Форуму рад ВПО у Києві 1 листопада 2023 року.

Перша черга вже відкрилася у жовтні, а до кінця 2023 року житло отримають ще 83 сім’ї переселенців. Загалом соціальним житлом планують забезпечити понад 750 родин.

Також благодійники збудували котеджне містечко для людей похилого віку. Окрім житла, мешканців забезпечують харчуванням і медичними послугами, а також для них будують Дім культури.

Нагадаємо, перший Всеукраїнський Форум рад ВПО проходить у Києві 1-3 листопада 2023 року. Загалом в Україні працюють понад 500 Рад ВПО.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉