Facebook Pixel

росія постачає Ірану свою новітню зброю в обмін на дрони, — NBC

росія зараз надає «безпрецедентний рівень» військово-технічної підтримки Ірану в обмін на постачання Тегераном зброї для війни в Україні. Про це з посиланням на дані чиновників адміністрації президента США Джо Байдена пише NBC.

У рамках розширеного партнерства росія, ймовірно, постачає Ірану передове військове обладнання та компоненти, включно з вертольотами і системами ППО. Навесні іранські льотчики навчалися в росії пілотування російського винищувача Су-35, що, за словами чиновників, вказує на те, що Іран «може почати отримувати літаки протягом наступного року».

Білий дім раніше заявляв, що вважає, що Іран постачав безпілотники в росію для використання в Україні. Але за словами чиновників, стосунки між Іраном та росією перетворюються на «повноцінне оборонне партнерство» зі зброєю і військовим досвідом, що надходять в обох напрямках.

Росія прагне співпрацювати з Іраном у сфері розроблення озброєнь, включно з можливим створенням спільної лінії з виробництва безпілотників на росії, вважають чиновники.

Quote«Це партнерство становить загрозу не тільки для України, а й для сусідів Ірану в регіоні. Ми поділилися цією інформацією з партнерами на Близькому Сході і по всьому світу». — сказав один із високопоставлених чиновників адміністрації.

Днями ЗМІ повідомляли, що Кремль зробив нове велике замовлення на дрони-камікадзе та балістичні ракети в Ірані. Таким чином Москва хоче поповнити свої запаси боєприпасів, які за час війни проти України суттєво просіли.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉