Facebook Pixel

На Київщині від ранку почалися відключення світла

У п'ятницю, 21 жовтня, з 9:20 ранку в Київській області розпочалися тимчасові відключення електроенергії. Графіки відключення світла було введено через збільшення споживання електроенергії в області, повідомили в ОВА.

«В області спостерігається зростання споживання електроенергії. Через те в регіоні з 9:20 вимушено розпочалися тимчасові відключення. Звертаюся до всіх! Необхідно тотально заощаджувати електроенергію», — наголосив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

Він закликав людей вимкнути енергомісткі прилади, як-от пральні машини, обігрівачі тощо.

Перелік населених пунктів, яких може стосуватися відключення, розміщено на сайті ДТЕК — https://www.dtek-krem.com.ua/ua/shutdowns.

Графік потенційного відключення енергопостачання на Київщині 21 жовтня

dtek-1.jpg
dtek2.jpg
dtek-1.jpg Thumb dtek2.jpg Thumb

У Києві час відключення за конкретною адресою можна дізнатися за посиланням.

«Компанія докладає всіх зусиль, щоб відключення тривали не більш як 4 години. Однак в окремих випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми електропостачання може бути відсутнім триваліший час», — йдеться в повідомленні «Укренерго».

Контекст. Починаючи від 10 жовтня російська армія завдала майже 300 ударів по об’єктах енергетичної системи України із застосуванням крилатих ракет, артилерії та ударних дронів. За оцінкою Міненерго, для того, щоб уникнути вимушених відключень світла в регіонах, українцям необхідно скоротити споживання щонайменше на 20%.

Подякувати 🎉