Facebook Pixel

У Києві реконструюють автостанцію біля ж/д вокзалу за 70 млн грн

Concord Capital реконструює біля Київського ж/д вокзалу, автостанцію, відому як «Яма». На неї буде витрачено від 50 до 70 млн грн.

Про це заявив очільник Concord Capital Ігор Мазепа на форумі «Реформування пасажирських автобусних перевезень в Україні».

Коли завершиться будівництво автостанції біля Київського ж/д вокзалу

Quote«Тому у Concord прийняли рішення зайти на цей ринок (автобусних перевезень) з інфраструктурних проєктів. А саме з реконструкції всім відомої автостанції у Києві, яка розташована біля залізничного вокзалу. Через неї буде проходити майже 10 тис. з плюсом пасажирів на добу і відправлятиметься 400 авторейсів», — заявив Ігор Мазепа.

Орієнтовно компанія завершить реконструкцію до початку 2025 року, але точні строки, ще невідомі, про що повідомив представник Concord Capital Ігор Сотник.

За словами Сотника, реконструкція проводиться у два етапи, перший з яких вже реалізовано:

Quote«Там розділено рух автобусів і автомобілів».

Другий етап передбачає зведення будівлі автостанції:

Quote«Там зона очікування, рожевим, фудкорт, зона підвищеного комфорту очікування, дитяча кімната, медичний пункт і комерційні приміщення відповідно до потреб, які ще у процесі фіналізації. А також камери схову, туалети». – підсумував Ігор Сотник.
photo-2024-04-24-18-39-50-2.jpg photo-2024-04-24-18-39-50.jpg

Крім того, там буде зведено СТО і мийку.

Що відомо про «Яму»

«Ямою» ще з 90-х називають автовокзал «Київ-1», що знаходиться на вул. С. Петлюри, 32, біля Центрального залізничного вокзалу. Це — одна з найбільш кримінальних локацій столиці: вона є місцем тяжіння для безпритульних, там періодично відбуваються бійки, а ще — поряд розташовані десятки хостелів, де зупиняються приїжджі. Довкола неї історично розташовують десятки МАФів та кіосків, що пропонують різноманітні послуги — від виготовлення ключів чи ремонту мобільних телефонів до сумнівної якості фастфуду на кшталт біляшів.

Минулого року почався демонтаж цих кіосків та МАФів. Усього було знесено до десятка тимчасових споруд, і на їхньому місці замість нових кіосків наразі — сміття. Також «Інформатор» знайшов оголошення про продаж принаймні одного МАФу на автовокзалі: йдеться про будівлю кас міжнародних відправлень та поштових сервісів, що розташовані одразу біля шлагбауму на в'їзді до автовокзалу. Оголошення було виставлено 2 лютого 2024 року, і невеличке приміщення (всього 13 кв. м.) продається за 13,5 тис. доларів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉