Facebook Pixel

росія щодня через санкції втрачає $500 млн

Після 24 лютого 2022 року росія стала найбільш підсанкційною державою в історії – 15,6 тис. юридичних та 8,9 тис. фізичних осіб мають обмеження за сприяння російській агресії.

Про це пише РЕБ.

Санкції привели до спаду ВВП росії на рівні 2,1% та дефіцит бюджету у розмірі $29,3 млрд за другий квартал 2023 року.

Проте, на думку РЕБ, росія знаходить нові способи обходу санкцій, зокрема через торгівлю з іншими державами. Недостатня координація та низький рівень синхронізації санкційних списків між країнами-партнерами, а також складна імплементація санкцій перешкоджають їхній ефективності.

Порівняно із західними державами, Україна має унікальне розуміння країни-агресора та може зробити вагомий внесок у посилення санкцій. Водночас Україна має недосконалості власного санкційного режиму, зокрема брак прозорості та законодавчі прогалини, які потребують реформування для синхронізації зі світовою системою санкцій.

Наприклад, виробник високоточних верстатів DMG Mori за друге півріччя 2022 та початок 2023 року заробив $18 млн. Продукція компанії потрапляє на 50 підприємств оборонки росії.

Quote«Оборонна промисловість є, можливо, найбільшим покупцем верстатів з ЧПК. Однак DMG Mori – не єдиний виробник високоточних верстатів, що досі має активи та представництва в рф. Продукція іноземних виробників верстатів з ЧПК досі потрапляє на понад 50 російських підприємства ВПК за допомогою паралельного/«сірого» імпорту», – каже Олена Юрченко, радниця Ради економічної безпеки України.

Нагадаємо, що Національна агентство з протидії корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни німецьку компанію DMG Mori.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉