Facebook Pixel

НАЗК внесло німецькі SPINNER та DMG MORI до переліку міжнародних спонсорів війни

Національна агентство з протидії корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни німецькі компанії SPINNER та DMG MORI. Це виробники верстатів, які виготовляють зброю для росії, інформує пресслужба НАЗК.

Quote«Верстати цих компаній продовжує утримувати та купувати рф попри введені санкції. Без них вона не здатна виготовляти зброю та компоненти до неї», — йдеться в повідомленні.

Що відомо про компанію SPINNER?

Офіційний дистриб'ютор SPINNER у росії ООО «ШПИННЕР» не приховує, що працює «у звичайному режимі».

Від 24 лютого 2022 року до 31 червня 2023 року, рф отримала верстати та комплектуючі SPINNER на майже $15 млн. Ба більше, після початку повномасштабної війни обсяг поставок обладнання SPINNER до росії збільшився у п'ять разів, повідомляє Export Genius.

Товари отримали підприємства російського ВПК, що розробляють та виготовляють компоненти до літаків Су та МіГ. Попри те, що компанії перебувають під санкціями, росіяни продовжують отримувати німецькі верстати.

Що відомо про компанію DMG MORI?

Має 16 виробничих заводів і 113 торгово-сервісних центрів у 88 країнах світу. На ринку росії DMG MORI представляє ТОВ «ДМГ Мори Рус» — керівник верстатобудівного заводу в Ульяновську.

Наприкінці лютого 2022 року DMG MORI оголосила, що нібито припиняє всі продажі та обслуговування в росії, а також виробництво на своєму заводі в Ульяновську. Насправді компанія й досі залишається активним учасником ринку росії.

Згідно з даними ухвали арбітражного суду москви від 3 липня 2023 року, ТОВ «ДМГ Мори Рус» у липні та серпні 2022 року постачало до росії верстатні комплектуючі для дочірнього підприємства ПАТ «ОДК-Сатурн» — АТ «Сатурн — инструментальный завод». Він виробляє газотурбінні двигуни для військової авіації.

Раніше The Page повідомляв, що НАЗК запропонувало план заходів щодо боротьби з корупцією на українському кордоні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉