Facebook Pixel

Вихід із найскладнішого випадку повного блекауту може тривати від 7 до 10 днів – Шмигаль

Вихід із найскладнішого випадку блекауту коли взагалі все розбито, займає від 7 до 10 днів. Про це в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це теоретичні розрахунки енергетиків, бо світ досі такого не переживав. Шмигаль додав, що великою проблемою в разі блекауту може стати система опалення, збереження якої лежить на місцевій владі.

Quote«Ми пережили Алчевськ — цей кейс пам'ятатиме не одне покоління. Усі чітко знають, що за мінусової температури буде 1 — 2 доби для того, щоб злити воду з опалювальних систем, аби не відбулося їхнє замерзання. Усі протоколи прописані, усі знають, що робити», — повідомив він.

Шмигаль розповів, що всі готуються до всіх можливих сценаріїв розвитку подій. До керівників ОВА, очільників громад доведено плани реагування на випадок критичних ситуацій. Ці документи мають гриф «Для службового користування» і не можуть бути публічно озвучені.

Також робочий інструмент, що допомагатиме людям вижити в критичні часи, коли може статися блекаут, це «Пункти незламності».

Контекст. Станом на 16 грудня 2022 року в Україні організовано роботу 5 474 «Пунктів незламності». Для пошуку пунктів можна використовувати відповідний чат-бот.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉