Facebook Pixel

Оновлена онлайн-мапа «Пунктів незламності»: тепер відображаються три основні категорії

Онлайн -мапа «Пунктів незламності» зазнала змін: відтепер на сайті відображатимуться декілька категорій об’єктів, включно з автозаправними станціями та банківськими відділеннями, які працюватимуть під час вимкнень електроенергії.

Як повідомили в Офісі президента, на мапі українці зможуть знайти три основні категорії об’єктів:

  • Власне «Пункти незламності». Мається на увазі облаштовані ДСНС і владою на місцях об’єкти з генератором (відповідно з можливістю зарядити свої пристрої), теплом, інтернетом, гарячими напоями та аптечкою.
  • «Пункти незламності» відповідального бізнесу. У цій категорії відображаються об’єкти, на яких містяни матимуть змогу безплатно зарядити гаджети.
  • Магазини, аптеки, АЗК і відділення банків, що працюватимуть безперервно навіть в умовах тривалих відключень. Важливо: ці об’єкти не надають відвідувачам можливості підзаряджати свої гаджети.

Контекст. Нагадаємо: 22 листопада президент Володимир Зеленський заявив про облаштування в Україні понад 4 тис. «Пунктів незламності», які було розгорнуто для приймання людей під час блекаутів. За його словами, у цих пунктах, які, зокрема, розташовуються в школах і дитячих садочках, має бути інтернет, електроенергія, вода, тепло та аптечка.

Утім, у мережі люди часто скаржаться, що значна частина цих шелтерів, особливо тих, що розташовані в навчальних закладах, не мають необхідного обладнання. Ба більше, частина з них після масованого обстрілу 23 листопада просто була зачинена.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉