Facebook Pixel

Росія кинула всі сили на захоплення Луганщини. Основні бої розгортатимуться цього тижня – Гайдай

Вирішальні бої за Луганщину розгортатимуться впродовж поточного тижня. Усі свої сили росіяни зосередили на взятті під контроль усієї території області, задля цього, зокрема, перекинули в регіон додаткові 2,5 тис. одиниць військової техніки.

Як повідомив під час ранкового зведення очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, окупанти активізували обстріли Сєвєродонецька. Використовують «Гради», «Смерчі», авіабомби та міномети. Напередодні бої вже було зафіксовано на околицях міста. Він також додав, що останніми днями обстріли Сєвєродонецька взагалі не вщухають. Росіяни навмисно б’ють по скупченнях людей, оскільки знають, де саме розташовані укриття (завод «Азот», міські школи). Локації вони дізнаються або завдяки авіарозвідці, або від навідників.

На додачу сьогодні, 25 травня, зупинилася робота останньої в області газорозподільної станції. Це означає, що блакитного палива зараз немає на всій території Луганщини.

Загалом минулої доби на Луганщині загинули шість осіб, ще вісім отримали поранення.

Контекст. Нагадаємо: на початку травня в Луганській ОВА заявили, що російські окупанти знищили або вивезли з Луганщини зернові в обсязі потреб жителів області майже на три роки. Посівна в області не розпочалася.

Подякувати 🎉