Facebook Pixel

Зброя та боєприпаси не їдуть: в окупантів немає кому полагодити Антонівський міст у Херсоні

Після ураження Збройними силами України Антонівського мосту росіяни не мають змоги перевозити ним військову техніку та боєприпаси. Попри заяви окупаційних керівників загарбники наразі не можуть знайти фахівців, які б його полагодили, повідомив радник очільника Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Quote«Фактично добу окупанти не можуть перекидати тяжке озброєння та свої боєприпаси через Антонівський міст. На додаток для анонсованого ремонту немає спеціалістів. Усі місцеві професіонали виїхали. Шукатимуть когось у Криму. А це час», — розповів він.

Хлань також закликав «зацінити ювелірну роботу ЗСУ», які точними ударами зробили так, що легкові авто мостом проїхати можуть, а ворожа військова техніка – ні.

Контекст. Нагадаємо: українські захисники двічі за два дні вгатили по Антонівському мосту через Дніпро в Херсоні. Для росіян об’єкт має стратегічну цінність, оскільки саме ним вони отримують боєприпаси для підрозділів армії рф, що наразі дислокуються на тимчасово окупованій Херсонщині. Водночас найближча переправа через Дніпро розташована в Новій Каховці, за 90 км. Зараз місцеві колаборанти активно скаржаться, що обидві переправи добре прострілюються українськими захисниками.

Подякувати 🎉