Facebook Pixel
IT

Безпека у Zoom. Акціонери подали на сервіс у суд

Акціонери сервісу відеоконференцій Zoom подали на компанію, що розробила цей застосунок, колективний позов через приховування даних щодо своїх вразливостей.

Як пише агентство Bloomberg, колективний позов до Zoom у Федеральний суд Сан-Франциско подав акціонер Майкл Дріє. Він вважає, що топменеджери приховували правду про програмне шифрування сервісу. Йдеться про уразливість для хакерів і про незаконне розкриття особистої інформації третім особам, Facebook зокрема.

Акціонери впевнені, що публічні звинувачення в уразливості Zoom стали на заваді подорожчанню акцій сервісу.

Раніше генеральний директор Zoom Ерік Юань визнав, що програма має недоліки, і вибачився за невисокий рівень її безпеки. У компанії пояснювали, що, створюючи сервіс, орієнтувалися на корпоративних клієнтів, у яких є свої фахівці з безпеки.

Варто також відзначити, що з початку року вартість акцій Zoom зросла на 67%, а кількість користувачів – з 10 млн до 200 млн. На думку інвесторів, сервіс буде одним з небагатьох, хто вийде в плюс після закінчення пандемії COVID-19.

Контекст. Організація Об'єднаних Націй відмовилася від використання Zoom через інформацію про витік даних користувачів з вини компанії. Крім того, космічна компанія Space X, яку заснував Ілон Маск, заборонила використовувати сервіс відеозв'язку Zoom через проблеми із захистом інформації.

Інвестори вже двічі переплутали тікери компанії Zoom Technologies і сервісу відеозв'язку Zoom. Завдяки цій помилці акції пекінського виробника комунікаційного обладнання Zoom Technologies зросли на 557%. Минулого року інвестори також помилково підняли акції компанії на 47 тис. відсотків після виходу сервісу Zoom на ринок.

Подякувати 🎉