Facebook Pixel

ЗСУ просунулися під Бахмутом і захопили позиції в Запорізькій області — ISW

ЗСУ просунулися під Бахмутом і захопили позиції в Запорізькій області — ISW

ЗСУ просунулися під Бахмутом і захопили позиції в Запорізькій області — ISW

Сили оборони України досягли успіху на Бахмутському напрямі, активно збільшуючи тиск на окупантів на околицях цього міста. Також ЗСУ продовжують просування в Запорізькому напрямку. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українські війська просунулися на південний захід від Бахмута. Російська артилерія атакує українські позиції на західній околиці Кліщіївки. Генеральний штаб повідомив, що українські війська продовжують контрнаступальні операції на південь і північ від Бахмута, займаючи нові позиції.

ЗСУ також провели контрнаступальні дії вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями та на Мелітопольському напрямі. Український Генеральний штаб повідомив про закріплення контролю над новими позиціями.

Також експерти вказують на те, що українські сили провели серію ракетних ударів по російських тилових позиціях уздовж усього фронту вночі та вдень 5 липня.

Ракетні удари по окупантах

Згідно з проаналізованими даними, аналітики стверджують: українські ракетні атаки свідчать про те, що Сили оборони розпочали скоординовану серію ударів, спрямованих на деградацію російської логістики та наземних ліній зв'язку по всьому периметру бойових дій.

За попередньою оцінкою ISW, українські сили, схоже, зосереджені на протидії виснаженню, яке зберігає українську живу силу ціною повільнішого завоювання територій, водночас поступово послаблюючи російську живу силу та техніку.

Фахівці зазначають, що результати таких дій Сил оборони не будуть очевидними одразу.

Подякувати 🎉