Facebook Pixel

НАЗК звільнило Артема Ситника

Сьогодні, 3 червня, НАЗК звільнило заступника голови відомства Артема Ситника. Він працював на цій посаді трохи більше 2 років.

Про це повідомило НАЗК.

Причини звільнення відомство не розголошує.

Що відомо про Артема Ситника

Широкому загалу Ситник відомий як перший очільник НАБУ, який протримався на цій посаді 7 років – з 2015 по 2022 рр. 12 квітня 2022 року Ситник був звільнений з посади голови НАБУ через закінчення терміну повноважень.

Під керівництвом Ситника НАБУ відкрило карні справи на більш ніж 550 осіб. Серед них 8 нардепів, 3 заступники міністрів, 2 міністри, очільники Державної фіскальної служби, Держаудит служби, Рахункової палати, експерший заступник секретаря РНБО, експерший заступник голови Нацбанку, більше 45 суддів.

Скандал, пов’язаний з Ситником

Артема Ситника звинувачували в тому, що він не задекларував відпочинок на базі в Рівненській області. Знайомий голови НАБУ Микола Надейко розповів прокуратурі про те, що з 2017 по 2019 рік Ситник п'ять разів відпочивав у мисливському господарстві «Поліське-Сарни», а кожну його поїздку оплачував сам Надейко (у середньому по 100 тис. гривень за раз).

У травні 2019-го Державне бюро розслідувань відкрило справу проти Ситника. У вересні того ж року Сарненський суд Рівненської області визнав Ситника винним у порушенні закону, який обмежує отримання подарунків держслужбовцями. Після цього Ситника було внесено до реєстру корупціонерів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉