Facebook Pixel

Мінфін США ввів санкції проти Мосбіржі та 300 проросійських компаній

12 червня Міністерство фінансів США оновило список санкцій проти рф та її дружніх організацій. Зокрема, під санкції потрапили 33 особи і близько 300 компаній і організацій. Серед них Мосбіржа та зарубіжні компанії, що поставляють росії вироби для безпілотників.

Про це пише Мінфін США.

Серед юросіб, які потрапили під обмеження, у списку Мінфіну є компанії з Китаю, Туреччини, Казахстану, Киргизстану, Болгарії, Сербії, Південної Африки, ОАЕ, Білорусі та Британських Віргінських островів.

Санкції також запроваджено стосовно кількох російських фінансових інститутів, які виступають посередниками при торгах доларами на російському валютному ринку, зокрема Мосбіржі, Національного клірингового центру та Національного розрахункового депозитарію.

Це зупинить торги та угоди доларом в росії. Також під обмеження потрапили страхова компанія «Согаз» та «Російська національна перестрахувальна компанія».

Більше 100 юридичних та фізичних осіб внесено до списку у зв'язку з тим, що вони займаються розвитком російського енергетичного, металургійного та гірничодобувного виробництва та експортного потенціалу, а також допомагають в обході введених раніше санкцій, пояснює Мінфін. Введені обмеження зокрема покликані підвищити ризик вторинних санкцій для таких компаній.

Крім того, до списку потрапили понад дюжина транснаціональних мереж, які відмивають золото для російського виробника; що підтримують виробництво безпілотників і закуповують чутливі та критично важливі матеріали для російської програми хімічної та біологічної зброї. Введені санкції націлені на обмеження майбутніх доходів Росії від зрідженого природного газу, зазначає Мінфін.

Нагадаємо, що у травні Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти майже 200 російських компаній, фізичних осіб та фірм у третіх країнах, які сприяють російському військовому виробництву.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉