Напередодні Масниці напросилося в гості до українського виробника чорної ікри й довідалося, як вибрати якісний продукт.
Ікра осетрових є найціннішою. Делікатес отримують традиційним методом забою або методом овуляції. У першому випадку рибу вбивають. У другому — «доять»: ікру ніби видавлюють, а дорога риба залишається живою. Проте на ринку є багато підробок. Про те, як правильно купувати чорну ікру, ми розпитали Юрія Яременка, генерального директора компанії «Бестер».
- Принцип вибору ікри є аналогічним вибору меду — важливо знати пасічника.
- Не варто купувати ікру в мережі інтернет на акаунтах без можливості зворотного зв'язку.
- Не купуйте ікру, під час виробництва якої був застосований уротропін — консервант Е239. Це отрута, що заборонена як харчова добавка в усіх цивілізованих країнах.
- Не беріть ікру, вироблену в Китаї. Вона значно дешевше, але її харчові характеристики вельми сумнівні.
- Є суттєва різниця між ікрою, виробленою класичним методом забою, і продуктом, виготовленим методом овуляції (доїння). Це два різні продукти. Ікра, яку було овульовано, у процесі приготування піддається гормональному, хімічному й термічному обробленню. Виробники такої ікри зазвичай не повідомляють покупцеві про спосіб виробництва, а отже, грубо порушують закон. Дізнатися про спосіб виробництва можна на сайті компанії. Тож перш ніж придбати ікру, вивчіть усі документи, які є в наявності в її виробника.