Facebook Pixel
Русский военный корабль, иди нах*й.
Пожертвувати на армію
×

Як вибрати чорну ікру

Гастро/Їжа

Автор

Напередодні Масниці The Page напросилося в гості до українського виробника чорної ікри й довідалося, як вибрати якісний продукт.

Ікра осетрових є найціннішою. Делікатес отримують традиційним методом забою або методом овуляції. У першому випадку рибу вбивають. У другому — «доять»: ікру ніби видавлюють, а дорога риба залишається живою. Проте на ринку є багато підробок. Про те, як правильно купувати чорну ікру, ми розпитали Юрія Яременка, генерального директора компанії «Бестер».

Фото: Tyler Nix / Unsplash

Фото: Tyler Nix / Unsplash

  1. Принцип вибору ікри є аналогічним вибору меду — важливо знати пасічника.
  2. Не варто купувати ікру в мережі інтернет на акаунтах без можливості зворотного зв'язку.
  3. Не купуйте ікру, під час виробництва якої був застосований уротропін — консервант Е239. Це отрута, що заборонена як харчова добавка в усіх цивілізованих країнах.
  4. Не беріть ікру, вироблену в Китаї. Вона значно дешевше, але її харчові характеристики вельми сумнівні.
  5. Є суттєва різниця між ікрою, виробленою класичним методом забою, і продуктом, виготовленим методом овуляції (доїння). Це два різні продукти. Ікра, яку було овульовано, у процесі приготування піддається гормональному, хімічному й термічному обробленню. Виробники такої ікри зазвичай не повідомляють покупцеві про спосіб виробництва, а отже, грубо порушують закон. Дізнатися про спосіб виробництва можна на сайті компанії. Тож перш ніж придбати ікру, вивчіть усі документи, які є в наявності в її виробника.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!

Коментарі

«Бурякова душа»: Євген Клопотенко розповів, як приготувати ідеальний борщ

Вишиванка як бренд України. Історія успіху дизайнерки Юлії Магдич, яка одягає голлівудських зірок

Від Hurts до Майлі Сайрус: 10 кліпів, знятих у Києві