Facebook Pixel

Айк Вейшторт: «Споживати гарну їжу — у цьому і є щастя»

Гастро/Їжа

У переддень міжнародного саміту для шеф-кухарів та рестораторів — Creative Chefs Summit шеф-кухар 5* зіркових готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera Hotel House та KAMA Restaurant Айк Вейшторт, один зі спікерів цієї події, представив авторське меню для видатних шеф-кухарів України та світу. У ході заходу ми взяли у Айка коротке інтерв’ю, щоб більше дізнатися про справжнього гастромитця.

aik1.jpeg
aik4.jpeg
aik5.jpeg
aik2.jpeg
aik1.jpeg Thumb aik4.jpeg Thumb aik5.jpeg Thumb aik2.jpeg Thumb

Creative Chefs Summit

Айк, як би ви описали ваш стиль приготування?

- Я готую сучасну їжу. Споживати гарну їжу — у цьому і заключається щастя. Тут дуже важливі деталі, смаки та історія. Це справжня магія їжі. Головне — поєднання смакового та візуального балансу, адже смачна їжа завжди має бути естетичною.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!

Як ви прийшли у цю сферу?

- Скільки себе пам’ятаю, з дитинства я хотів стати кухарем. У 12-13 років я працював на мийці, а у 16 років почав свій професійний шлях у якості су-шефа.

Ви отримали унікальний досвід створення успішної кар’єри в різних країнах.

- Я декілька разів змінював життя. Це були різні країни та культури. Важливо знаходити контакт з гостями та відчувати їх бажання.

Підписуйтесь на нас в Google News!

Як довго ви співпрацюєте із Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera Hotel House та KAMA Restaurant?

- Вже рік та 2 місяці я знаходжусь у Києві. За рік ми із командою провели величезну роботу. Вже навесні ми реалізуємо дещо нове, впевнений що всі будуть приємно вражені. У нас є задача — змінити думку про те, що хороший ресторан може бути лише за межами готелю. Гостям Fairmont Grand Hotel Kyiv не потрібно їхати у місто, вже у готелі їх зустріне неймовірне поєднання смаку та справжнє гастро-задоволення.

Айк, розкажіть трохи нашим читачам про ваш новий проєкт, будь ласка.

- Звісно. Проєкт Chef-table — це гастро вечеря, на якій може бути до 12 гостей. Ми купуємо особливі продукти та приділяємо їм максимальну увагу. Наприклад, 14 днів ферментуємо качку, використовуємо у стравах підконтрольну оленину (таку, що пройшла всі ветконтролі - прим. ред.), сири, качку магре. У нас є окрема кімната для створення місо, комбучі. Ми робимо все, щоб повноцінно розкрити глибину смаків продуктів.

Також, ми реалізуємо fun моменти, наприклад, друкуємо на рисовому папері.

Дякуємо за ваші коментарі. Ми раді бачити в нашій країні таких визнаних кулінарних майстрів. Бажаємо Вам успіхів у подальшому та натхнення творити.

- Дякую, був радий поспілкуватись, чекаємо вас у гості в наших закладах.


aik3.jpeg
eda-aik1.jpeg
eda-aik2.jpeg
eda-aik3.jpeg
eda-aik5.jpeg
eda-aik6.jpeg
eda-aik7.jpeg
aik3.jpeg Thumb eda-aik1.jpeg Thumb eda-aik2.jpeg Thumb eda-aik3.jpeg Thumb eda-aik5.jpeg Thumb eda-aik6.jpeg Thumb eda-aik7.jpeg Thumb

Сам захід, в ході якого ми брали інтерв'ю, відбувся в форматі Pop-up вечері у ресторані сучасної європейської кухні — ZIA, що знаходиться у 5-зірковому готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv. Айк відомий своїм вмінням комбінувати техніки експериментальної кухні з класичними рецептами, тож гостей вечері чекали нові гастрономічні відкриття.

img-3687.jpg

В основному меню для шефів з Бельгії, Данії, Іспанії, Великої Британії та України, шеф презентував 4 страви на вибір: оленина з орзо, перепілка з морквяним гратеном, качка з селерою та грибами та судак із соусом з фуа-гра, сироваткою з козячого сиру із кроповим майонезом. А для шефів бельгійського ресторану Humus x Hortense (1* Green Michelin) Айк Вейшторт презентував окреме вегетаріанське меню.

Також, можна було скуштувати закуски із неймовірними поєднаннями смаків: два види тартару, плато українських крафтових сирів, ікра щуки з сиром Філадельфія, травами та вафлями з чедеру, зелений салат з сиром тет-де-муан та азіатським соусом, салат з кіноа, копченим вугрем та авокадо, хамачі з фісташковим соусом.

Головною метою pop-up вечері була фінальна зустріч спікерів та обговорення плану виступів на Creative Chefs Summit 2021. Цьогоріч організатори саміту презентували концепт TRANSFORMATION: Сила змін, де ключовою темою стала трансформація смаків, презентацій страв, технік та концептів ресторанів.

img-3794.jpg

Айк Вейшторт нас надихнув своєю енергією та прагненням до змін звичних нам речей на кухні. А ви можете долучитись та надихнутись його єкспериментами у закладах 5* зіркових готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera Hotel House та KAMA Restaurant.

Ми були приємно вражені тому, що у цей складний для ресторанної індустрії час є українські компанії, що підтримують галузь та проводять такі масштабні події міжнародного рівня. Дякуємо компанії Hoteliero за запрошення до участі у події.

Коментарі

Що приготувати на Різдво: 5 страв з усього світу

У Києві відкрилася виставка до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

Біг і збирання сміття одночасно: як плоггінг став настільки популярний