Facebook Pixel

Уряд впроваджує програми підтримки підприємиць в Україні

Уряд впроваджує інноваційні програми для підтримки підприємиць в Україні та підвищення рівня зайнятості з-поміж жінок, а також надання їм доступу до фінансових ресурсів для розвитку бізнесу. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

На сьогодні українські жінки можуть скористатися програмами підтримки, які запровадив уряд, щоб реалізуватися у сфері бізнесу. Зокрема, узяти мікрогрант до 250 ти.с грн на старт чи розвиток власної справи

Понад 7 тис. жінок подали заявки на мікрогранти через портал «Дія», майже півтори тисячі підприємиць отримали таку фінансову підтримку від держави торік.

Quote«У 2023 році ми розширимо цю програму й дамо можливість дружинам ветеранів узяти грант на вдвічі більшу суму для розвитку сімейного бізнесу. Окрім того, з квітня запропонуємо українкам скористатися грантовою програмою «Старт в ІТ» для опанування новітніх технологій, щоб бути успішнішими та конкурентними на ринку праці», — розповіла Тетяна Бережна.

Контекст. Бюджетом поточного року на програму мікрогрантів «Власна справа» передбачено 1,8 млрд грн, що дасть змогу надати 10 тис. мікрогрантів. Приблизно половину з них отримають підприємиці, адже торік 43% мікрогрантів отримали саме жінки. Ще стільки з них матимуть можливість пройти навчання за грантові кошти за програмою «Старт в ІТ», загальний бюджет якої складає 150 млн грн.

Подякувати 🎉