Facebook Pixel

Зеленському відмовили у виступі зі зверненням у фіналі «Євробачення» — The Times

Зеленському відмовили у виступі зі зверненням у фіналі «Євробачення»

Зеленському відмовили у виступі зі зверненням у фіналі «Євробачення»

Президенту України Володимиру Зеленському відмовили у виступі зі зверненням у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення», мотивуючи це тим, що конкурс має неполітичний характер.

У The Times зазначають, що Зеленський звернувся з проханням виступити з промовою у фінальній частині конкурсу «Євробачення», яке має багатомільйонну аудиторію.

За твердженням газети, у зверненні український президент хотів закликати світ продовжувати підтримку Україну, яка бореться з російським агресором. Однак власники конкурсу відхилили запит Зеленського.

Європейська мовна спілка (EBU) – альянс із понад 100 мовників, який спостерігає за конкурсом – стурбована тим, що поява Зеленського може політизувати подію.

У пресслужбі EBU також додали, що розуміють, що прохання Зеленського про звернення до глядачів викликане добрими намірами, але воно однаково не може бути задоволене керівництвом, оскільки суперечить правилам.

Quote«Пісенний конкурс «Євробачення» — це міжнародне розважальне шоу, яке керується суворими правилами та принципами, встановленими з моменту його створення. У межах цього одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу. Цей принцип забороняє можливість робити політичні чи подібні заяви в рамках конкурсу. Прохання Зеленського виступити перед публікою на конкурсі, на жаль, не може бути задоволено, оскільки це суперечило б правилам», – наголосили в EBU.

Прессекретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров на своїй фейсбук-сторінці опублікував коментар, у якому заперечив звернення до організаторів «Євробачення — 2023».

Quote«Інформація The Times не відповідає дійсності. Офіс Президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу «Євробачення» з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу чи на будь-якому іншому етапі конкурсу», — йдеться в повідомленні.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉