Facebook Pixel

Politico визнало Зеленського найвпливовішим у Європі, а Путіну дали титул лузера року

Американське видання Politico оприлюднило свій рейтинг 28 найвпливовіших особистостей у Європі 2022 року. Цього року перше місце в ньому посів президент Володимир Зеленський, тоді як російського диктатора нагородили титулом «невдахи року».

Зеленський — найвпливовіша людина Європи у 2022 році

Укладачі рейтингу наголошують, що війна рф в Україні — це не перший напад російської федерації на українську державу. Вони нагадали про втручання рф у політичні процеси всередині країни, зупинення постачань газу, анексію Криму, бойові дії на Донбасі та додали, що до російсько-української війни Європа мало чим допомагала Україні.

Quote«Причина, з якої цього разу все інакше, полягає у Володимирі Зеленському, фігурі, якій Європа не тільки довіряє, а й захоплюється нею й слідує за нею на відміну від попередніх президентів України. Лише погляньте, як європейські лідери, що перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч із ним – от як політики прагнуть, щоб їх бачили», — йдеться в тексті.

У Politico зазначають, що саме Зеленський переконав Європу в тому, що її майбутнє нерозривно пов'язане з Україною.

Quote«Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліна та Парижа – у те, що Москва може бути партнером».

Путін — головний лузер року

Російського диктатора включили до переліку головних «мрійників року» та нагородили титулом «невдахи».

Quote«Мрія Путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Його повномасштабний наступ на Україну почав розвалюватися майже так само швидко, як і почався. Попри те що російський президент дотримується свого визначення конфлікту як «спеціальної військової операції», спрямованої на очищення України від «нацистів», війська, які недовго загрожували Києву, ледве тримаються на сході країни», — йдеться в тексті.

Укладачі наголошують, що повномасштабне вторгнення рф в Україну понизило росію до рівня країн третього світу, призвело до введення численних санкцій, стрімкого зниження експорту нафти та відлякало її союзників.

Quote«Упертість Путіна означає, що війна, найімовірніше, затягнеться. Для Європи це, як і раніше, означатиме нестримну інфляцію, захмарні ціни на енергоносії, брак добрив і газу, які чинитимуть тиск на економіку та політичну систему. Але нездатність Путіна здійснити свою мрію не означає, що він більше не буде кошмаром для своїх сусідів», — наголошують укладачі рейтингу.

Контекст. Напередодні журнал Time оголосив цьогорічну «Людину року». Нею стали президент Володимир Зеленський і «український дух». Як пишуть у Time, процес вибору «людини року», а саме того, хто чи що вплинуло на події останніх 12 місяців, може бути важким. Однак вибір цього року був найоднозначнішим за всю історію.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉