Facebook Pixel

Британська Financial Times визнала Володимира Зеленського «Людиною року»

Британська газета Financial Times визнала Президента України Володимира Зеленського «Людиною року».

Quote«44-річний Зеленський заслужив місце в історії своїм надзвичайним проявом лідерства та сили духу», — пише видання в лонгріді в понеділок.

Чому Financial Times обрала Зеленського «Людиною року»?

  • Вінстон Черчилль колись виступив на радіо, щоб згуртувати Британію, і Зеленський так само використовував соціальні медіа для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку Заходу.
  • Він переконав європейців узяти на себе величезні витрати протистояти Путіну та запропонувати Києву шлях до членства у ЄС.
  • Попутно він став прапороносцем ліберальної демократії в ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка могла б визначити хід 21 століття.
  • Зеленський також став утіленням мужності та стійкості українського народу в боротьбі з російською агресією.

Контекст. Щотижня Зеленський виступає в багатьох міжнародних інституціях, щоб утримувати країну у фокусі уваги. Так, у промові на Парламентській асамблеї НАТО глава української держави нагадав, що зараз українці на полі бою відстоюють спільні цінності України та ЄС, а саме свободу, повагу до права та демократію. А під час виступу на саміті «Великої двадцятки» на Балі він назвав головні умови для припинення війни в Україні й окреслив, якою є «українська формула миру».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉