Facebook Pixel

Україна отримала $950 млн від Японії на відновлення та соціальну допомогу

Україна отримала $950 млн від Японії у рамках проєктів Світового банку. З них $52,4 млн – грант проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE) та $900 млн – позики через проєкт «Інвестиції у соціальний захист» (INSPIRE). Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Quote«Злагоджена робота України, Японії та Світового банку допомогла залучити кошти на необхідні проєкти соціальної допомоги та відновлення», – коментує заступниця міністра фінансів Ольга Зикова.

Проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у $1,2 млрд із Цільового фонду з кредитної підтримки України (ADVANCE Ukraine), за підтримки уряду Японії. Проєкт забезпечує соціальних захист під час та після війни.

Проєкт HOPE спрямований на відбудову на деокупованих та в постраждалих від війни регіонах України. Фінансову допомогу можуть отримати власники осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

Quote«Допомога Японії перевищила $3 млрд. Таким чином, Японія стає третьою країною за рівнем підтримки України: після США та Канади. Сумарна підтримка з початку повномасштабної війни – понад $70 млрд від усіх партнерів», – пише народний депутат Ярослав Железняк.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉